Hälsosam måltid av veckan 14 med hälsosam kvarvarande idé

[ad_1]

Veckans hälsosamma måltid: Kryddig tonfisk sallad

Återstående idé: Smörgåsar för tonfisk

För en hälsosam måltid med en twist, här är en som din familj verkligen kommer att älska, särskilt när du kan skapa en kvarvarande måltid som är lätt bärbar och redo att ta med dig om det behövs. Förhoppningsvis njuter du av kryddstark mat för denna måltid, sätter en twist på det traditionella sättet att förbereda tonfisk genom att ersätta majonnäs mot senap och Tapatio. Sanningen att säga, den mest ohälsosamma komponenten av tonfisk eftersom den vanligtvis ätas är majonnäs som är en hel del 100 kalorier per matsked! Om du kan ta bort det eller använda det minsta, har tonfisk potential att vara ett utmärkt alternativ att äta.

Därför kan du ersätta senap (endast 5 kalorier per portion) istället för den mängd mayo du brukar blanda med tonfisk. När du kastar in några sprutar av Tapatio-sås (eller något annat föredraget märke) kommer du verkligen inte att missa den gödande mayo ändå, eftersom dina smaklökar njuter av kryddan alltför mycket.

Utrustning som behövs

– medelstor skål för blandning

– burköppnare för tonfisk

Tillagningstid

– 10 min prep

Ingredienser

(6 portioner)

– 4 5 oz. burkar tonfisk (i vatten)

– salladsgrönsaker efter eget tycke

– 6 msk senap

– kryddat salt och peppar efter smak

– Tapatio varm sås efter smak

För överblivna smörgåsar för tonfisk:

– salta kex

– mozzarellaostskivor med låg fetthalt (valfritt)

Vägbeskrivning

1. Detta är en riktigt enkel måltid att förbereda. Börja med att försiktigt öppna burkar tonfisk och töm ut vattnet helt. Du kan använda ett durkslag för att hjälpa till med detta eller trycka locket ner i burken, hålla tätt och vända upp och ner över diskbänken. Det mesta av vattnet tömmer och lämnar den dyrbara tonfisken i burken. Var noga med att hålla fast och se upp för skarpa kanter så att du inte skär fingrarna.

2. Lägg tonfisk (minus vattnet) i en skål som är tillräckligt stor för att blanda väl utan att innehållet spills över kanten.

3. Tillsätt senap, några sprutar av Tapatio, en skvätt kryddat salt och peppar efter smak. Blanda väl med en gaffel. Prova lite för att se vad du tycker. Du kan sedan lägga till mer av något om det behövs.

4. Tvätta och hugga salladen du ska använda, och ta också tillfället i akt att skära / tillsätt alla grönsaker du vill ha med i din sallad. Kom bara ihåg att du kommer att lägga till 1-2 skopor tonfisk efteråt så kom ihåg det.

5. När din sallad är beredd precis som du vill, lägg till 1-2 höga skedar av din kryddiga tonfisk. Du kommer att upptäcka att ingen salladsdressing behövs. När du äter, försök att ta med lite tonfisk med salladsgrönsaker blandningen med varje bit och du kommer att få en explosion av smaker i munnen.

Överskottsmåltid:

Här är en enkel behandling som du enkelt kan ta med dig till jobbet nästa dag. Bäst än, den totala för denna måltid är bara cirka 250 kalorier eller så kan du ta 100 extra om du planerar att ha en frukt med denna måltid, fortfarande är 350 kalorier bra för en måltid.

Allt du behöver göra är att skopa 2-3 höga skedar kryddig tonfisk i en plastbehållare och försegla med lock. Lägg dina saltkakor (eller motsvarande) i en ziploc-påse och placera båda förpackningarna i kylskåpet tills det behövs. Du är redo att gå på ett ögonblick!