Är Container Gardening For You?

[ad_1]

Containerträdgård har blivit en amerikansk hobby, för vissa en passion. Även om du har plats för trädgårdsskötsel i full storlek kan behållare användas i olika utrymmen för att lägga till färg, kontrollera ogräs och de kan minska den tid som behövs för att behålla en större trädgård.

Du kanske vill börja med något enkelt och användbart. En örtträdgård är perfekt. Ibland kallas ”köksträdgårdar”, en bra förklaring till dem är att det är saker du tar med i köket – örter, grönsaker, frukt och bär och till och med skärblommorna för ditt bord.

Börja med örter som basilika, gräslök, koriander, dill, merian, mynta, oregano, persilja, rosmarin, salvia, dragon och timjan. Du hittar ofta dessa växter i produktionsavdelningen i din lokala livsmedelsbutik. De är vanligtvis redo att skörda när du köper dem. Gryta dem i behållare, klipp av löv när du behöver dem, men skär aldrig mer än en tredjedel av lövverket åt gången. Många örter är fleråriga och kan övervintras genom att flytta behållaren till ditt kök, garage eller källare.

För en sallad, välj, rucola, endiv, bladsallat och senap. Hur snyggt är det att kunna gå ut eller på ditt däck eller balkong och få dina salladsgrönsaker till middagen. Fräsch och doftande.

Plantera en tomat, en gurka och lite persilja eller gräslök i en stor (24-30 ”) behållare. De växer bra tillsammans och har samma vatten- och solbehov. Du kommer att skörda dem till hösten.

Blommande växter som växer bra i behållare är petunior, pelargoner och impatiens. Penséer gör utmärkta trädgårdsarbete för vårcontainrar. Kombinera färger från motsatta ändar av färghjulspektrumet för maximal påverkan:

För färsk frukt, prova jordgubbar. De odlas lätt i behållare. Plantera dem i fat, badkar, hängande korgar eller jordgubbar. Plantera tidigt på våren och placera dem där de får minst 6 timmars sol varje dag. Släng dem inte när säsongen är över. De kan övervintras genom att täcka med halm eller flytta containern till ditt garage eller källare. Följande års växter blir större och bättre.